U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i temperaturom znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Jutro će biti promjenljivo oblačno, na planinama sa slabim mrazom, a po pojedinim kotlinama i riječnim dolinama sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno sunčano, vjetrovito i toplo za ovo doba godine sa tendencijom porasta oblačnosti, dok je u večernjim časovima i tokom noći na sjeveroistoku, istoku i jugu moguća slaba kiša.

Vjetar će biti slab do umjeren, na momente i pojačan, južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od devet do 17 stepeni Celzijusa.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica minus dva, Gacko nula, Čemerno jedan, Drvar dva, Kalinovik i Nevesinje tri, Bileća, Rudo, Livno, Trebinje i Mostar pet, Han Pijesak šest, Sokolac sedam, Mrakovica i Neum 11, Foča, Mrkonjić Grad i Sarajevo 12, Šipovo, Jajce, Zvornik i Srebrenica 13, Ribnik, Tuzla i Zenica 14, Bihać 15, Srbac, Gradačac i Doboj 16, Sanski Most, Banjaluka i Bijeljina 17 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo