Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora zatražio je u ime skupštinske većine smjenu predsjednika Skupštine grada Ajdina Mešića iz SDA i izbor novog predsjednika, izjavio je danas šef ovog kluba Dalibor Pavlović.

– SDA više nije u sastavu skupštinske većine i samim tim predsjednik Skupštine grada ne može ostati jer logično je da predsjednik bude iz skupštinske većine – rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Pavlović nije rekao ko će biti novi kandidat za dužnost predsjednika Skupštine grada.

– Usaglašavamo stavove i na sjednici ćemo predložiti novog predsjednika – dodao je Pavlović.

On je najavio da će Klub odbornika SNSD-a biti protiv inicijative za osnivanje opštine Kozarac.

– Klub odbornika u ovom trenutku ne želi da iznosi stavove zbog čega ta inicijativa nije u skladu sa zakonom, ali je problem nastao u samoj proceduri njenog podnošenja. Nije provedena u skladu sa zakonom, što će biti konstatovano na sjednici – ocijenio je Pavlović.

Sjednica Skupštine grada Prijedora najavljena je za ponedjeljak, 3. februar.

Tri odbornika SDA u Skupštini grada Prijedora, među kojima je i aktuelni predsjednik Skupštine Ajdin Mešić, činili su većinu i nakon lokalnih izbora 2016. i nakon promjene skupštinske većine početkom prošle godine, ali u posljednjih nekoliko mjeseci ne glasaju kao trenutna većina koju predvodi SNSD.

RTRS