Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, puštena je na slobodu, nakon što je rano jutros uhapšena tokom pretresa njene kuće u Zeti, rekao je njen advokat Dražen Medojević nakon saslušanja u Prekršajnom sudu u Podgorici.

Medojević je naveo da je protiv Kneževićeve sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije tokom pretresa i naglasio da u njenoj kući policija nije pronašla ništa.

On je novinarima ispred Osnovnog suda u Podgorici rekao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat Mirko Knežević.

Medojević je naveo i da su specijalci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je “bila sama u kući, pod stresom i vidno usplahirena” i dodao da je ona u tom trenutku “izgovarala određene riječi, kojih kasnije nije mogla da se sjeti”.

On je rekao da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene riječi mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.

– Tražio sam medicinsko vještačenje Ratke Knežević, da vještak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom, može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila – naveo je Medojević.

Ispred suda su bili i poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore kao znak podrške Ratki Knežević.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović ocijenio je da “Crna Gora klizi u diktaturu i teror”.

– U ovome prepoznajemo provociranje DF-a i pokušaj izazivanje nereda – rekao je Bulatović i dodao da lider DPS-a i predsjednik države Milo Đukanović želi u sve da uvuče DF, “kako bi se borio protiv litija”.

Bulatović je poručio da DF to neće dozvoliti i pozvao na litije sve ljude koji su protiv nasilja.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević rekao je da je cilj bio da se izazove haos.

– Pozivamo sve građane i birače DPS-a da se zapitaju kuda ovo ide – naveo je Medojević i pozvao na jedinstvo, ali i “svakog časnog policajca da baci uniformu”.

Ratka Knežević /68/ uhapšena je jutros jer je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije, saopšteno je ranije iz crnogorske Uprave policije.

SRNA/RTRS