Član Predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je Srni da je hapšenje majke jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i njegovog brata još jedan dokaz zaplašenosti vlasti u Crnoj Gori.

Mandić je ocijenio da će snimak – na kojem se vidi u marici penzionisana profesorica Ratka Knežević koja sa velikim ponosom pokazuje lisice – u vremenu slobode, koje će brzo doći, najbolje odslikavati mjeru vlasti “koja terorom upravlja ovom unesrećenom zemljom”.

– Uhapšeni Momo Kukuličić, odbornik Mišo Asanović i za sada još nepoznati broj građana Zete su ponos našeg naroda i siguran sam da nema tog pritiska i terora koji ih može zaplašiti i spriječiti da brane svetinje i vlastitu čast – rekao je Mandić povodom vijesti o hapšenju majke i brata Milana Kneževića, kao i nekolicine momaka iz Zete.

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, uhapšena je jer je, prema navodima crnogorske policije, “ometala i omalovažavala službenike policije” prilikom pretresa stana i drugih prostorija.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je policija jutros izvršila pretrese na 17 lokacija, a da je privedeno 16 lica.

Policija Crne Gore je prethodnih mjesec dana privela nekoliko osoba zbog objava na društvenim mrežama i tekstovima na portalima, navodeći da se radi o širenju panike i uznemiravanju javnosti.

Crnogorska Skupština usvojila je 27. decembra prošle godine Zakon o slobodi vjeroipovijesti koji za SPC u Crnoj Gori predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu, te se odnosi na više od 650 svetinja, uključujući manastir Ostrog.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

SRNA/RTRS