Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog da se sklupčamo ispred televizora i gledamo već nekoliko puta odgledan film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevežbanje kako biste ih osvestili, precrtali, konačno obuli patike i krenuli na trening.

1. Umorna sam
Najčešći izgovor za odlazak na vežbe svakako je umor. Nekako se čini da je nakon napornog dana na poslu poslednje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašu vina toliko je privlačnije, ali onaj “osjećaj posle” koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti jednostavno je nezameljiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje, piše Zadovoljna.

2. Imam… nekog… posla
Produženo i ponekad haotično radno vreme idealan je izgovor za nemogućnost vežbanja. A potrebno je i malo da se podružimo s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako pronađite bar 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim “kancelarijskim” položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra
Prava klasika od izgovora. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sledeće nedelje, ni sledeći mesec.

4. Predebela sam
Ovim izgovorom stvara se začarani krug u kojem nikako ne možete profitirati. Ako mislite da će neko komentarisati vaša bedra, zadnjicu ili stomak u sali, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge
Ili brijač u ruke ili dugačku trenerku na noge i stvar je rešena.

6. Već sam vežbala
Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po prodavnicama, kući poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcan izgovor.

7. Nisam dovoljno jela
Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života ionako je privremeno.

8. Boli me glava
Znamo već kada se najčešće koristi ovaj izgovor. Ali nemojte ga koristiti u slučaju vežbanja.

9. Kolege s posla idu tamo
Nema ničeg goreg nego da oznojena voziš bicikl pred kolegama iz kancelarije. Slažemo se, ali toliko je mesta u gradu u koje vaš šef sigurno neće dolaziti.

Izvor: Prva.rs