Srednjoškolci iz Novog Grada pobjednici su današnjeg gastro takmičenja srednjoškolaca u okviru manifestacije “Dani zime na Kozari”.
Oni su, prema ocjeni žirija, u pripremi čorbe bili bolji od vršnjaka iz Gradiške, odnosno Prijedora.

Među lovačkim udruženjima najbolji lovački gulaš napravili su lovci Udruženja “Drvar” iz Drvara, dok su drugo i treće mjesto osvojili članovi udruženja “Fazan” iz Stare Pazove i “LJubija” iz LJubije.

Među izviđačima i planinarima najbolji kuvari su bili članovi Planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora. Oni su nadmašili društva “Boban” iz Maslovara i “Petar Kočić” iz Broda.

U gastro takmičenju ukupno je učestvovala 31 ekipa – šest ekipa srednjih škola, 14 ekipa izviđača i planinara, te 11 ekipa lovačkih udruženja.

Takmičari su bili iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Drvara, Zenice, Maslovara, Broda, Bijeljine, Dervente i Stare Pazove.

U sportskim takmičenjima najbolja je bila ekipa iz Kozarske Dubice, dok je ekipama iz Prijedora i Laktaša pripalo drugo i treće mesto.

Ukupno je bilo prijavljeno devet ekipa, a takmičenje se odvijalo u šest zabavnih sportskih disciplina, kao što su trčanje parova sa vezanim nogama, nabacivanje obruča, nošenje lopte na čelu, skok u dalj iz mjesta, rušenje piramide i spojeni golovi.

Ova manifestacija danas je na Kozari okupila više hiljada posjetilaca. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su bend “Bećari” i di-džej Vladimir iz Prijedora, bend “Savska ada” iz Gradiške i etno grupa “Jabuka” iz Kozarske Dubice.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park “Kozara”.

Pokrovitelj 14. “Dana zime na Kozari” bio je grad Prijedor, a organizovanje su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije.

Agencije

Foto: prijedorgrad

Video: RTRS