Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu usvojili dnevni red današnje sjednice, nakon čega je predsjednik Skupštine Ajdin Mešić zaključio zasjedanje.

– Završena je 34. sjednica jer nije usvojen dnevni red – rekao je Mešić novinarima u Prijedoru nakon sjednice.

U toku rasprave o dnevnom redu, Mešić je predložio, a odbornici jednoglasno prihvatili, uvrštavanje informacije o presudama Okružnog suda u Prijedoru u korist dvoje odbornika koji su tužili Skupštinu grada nakon što su razriješeni dužnosti predsjednika i člana Komisije za izbor i imenovanje.

Gradonačelnik Milenko Đaković povukao je sa dnevnog reda dvije tačke koje su posredno bile u vezi sa Komisijom za izbor i imenovanje, a na prijedlog odbornika SDA Mesuda Trnjanina povukao je i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenima ulica i trgovima.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović povukao je svih sedam tačaka koje je ovaj klub dostavio kao dopunu, a koje su se ticale razrješenja aktuelnog predsjednika Skupštine grada Ajdina Mešića i imenovanja novog, te produženja mandata vršiocu dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” Aleksandru Drljači.

Obrazlažući povlačenje dopuna, Pavlović je rekao da je neposredno prije sjednice saznao za sudske presude koje je sud donio 28. i 29. januara, a koje su u medijima objavljene 30. januara, te da želi izbjeći situaciju u kojoj bi se eventualno kršio zakon.

Samostalni odbornik Duško Miletić odustao je od dopune da se uvrsti informacija o putnim pravcima koji će se asfaltirati.

Sa dnevnog reda odbornik DF-a Mirsad Duratović povukao je prijedlog za imenovanje Odbora za dijasporu i odustao od svoje dopune da se izmijeni sastav Komisije za izbor korisnika budžetskih sredstava za podršku povratka.

Odbornik PDP-a Dalibor Grabež zatražio je da se sa dnevnog reda povuče inicijativa za osnivanje opštine Kozarac zbog, kako je rekao, neusaglašenosti sa zakonima i propisima, ali je za njegov prijedlog glasalo 14 odbornika, a potrebno je 16.

Sjednici nisu prisustvovali potpredsjednik Skupštine Goran Dragojević i odbornici Goran Vučkovac i Ratko Stojić.

Nakon povlačenja tačka i dodavanja novih, na glasanju o dnevnom redu “za” je bio samo predsjednik Skupštine Ajdin Mešić, dok su svi ostali bili protiv.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da su sjednice šefova odborničkih klubova u proteklih godinu dana postale besmislene jer se na njima dogovara dnevni red, a onda se taj dnevni red na sam dan zasjedanja zatrpa izmjenama i dopunama. /

SRNA/RTRS