Načelnica opštine Drvar Dušica Runić izjavila je Srni da je Centralna izborna komisija BiH potvrdila njene tvrdnje da novoformirana većina u Opštinskom vijeću Drvar krši zakon.

– Informacija iz CIK-a potvrđuje moje dosadašnje tvrdnje da je ovdje jasno prekršen zakon i da je novoformirana većina sklona ishitrenom donošenju nelegalnih odluka – kaže Runićeva.

Ona je izrazila nadu će uskoro dobiti i odgovor nadležnih federalnih institucija o legalnosti konstituisanja nove većine u Drvaru.

– Nažalost, zbog svih dešavanja i sporih reakcija, građani Drvara i dalje trpe posljedice neusvajanja odluke o privremenom finansiranju. Odgovor ovih institucija će omogućiti da Opštinskom vijeću podnesem i nacrt budžeta koji je spreman skoro dva mjeseca – rekla je Runićeva.

Ona je zahvalila svima koji joj pružaju podršku, dodajući da je to još jedan pokazatelj da ispravno radi i da je narod uz nju.

Većina odbornika u Opštinskom vijeću Drvar usvojila je 1. februara inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je u vezi sa statusom načelnika opštine Drvar da se, prema zakonu, postupak opoziva načelnika ne može voditi u godini predviđenoj za održavanje lokalnih izbora.

SRNA/RTRS