U većem dijelu BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 13, a dnevna od 11 do 18 stepeni.

Pretežno oblačno vijeme očekuje se i sutra prije podne. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. Prema kraju dana i u večernjim satima i u nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu BiH do 13, a dnevna od devet do 14. Pad temperature tokom poslijepodneva i noći.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostataku Bosne očekuje se kiša.

Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od nula do četiri, a dnevna od nula do šest, na jugu od četiri do 10 stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu od minus tri do dva, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu od tri do devet  stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Blizina pogoršanja i mjestimično jači jugo, uz osjetnije zatopljenje, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama.

Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i slojevito se obući. Moguće su poteškoće poput glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice.

Loši efekti neuobičajenih vremenskih prilika, slabije će biti izraženi u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

Avaz/Srpskainfo