Politički analitičar Stevica Deđanski izjavio je Srni da ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović zajedno sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem želi da pokvari odnose Srbije i Srpske koje grade predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a koji su najbolji do sada.

– Očigledno da ministar u Vladi Srbije Popović svojim ponašanjem to radi. Mislim da to radi i namjerno kao što je nekada pokušavao da bude dobar sa Dodikom i bio je. Ali je zbog svojih nekih ličnih kalkulantskih odnosa sada promijenio stranu. Tako će isto da radi i sa predsjednikom Vučićem, to je očigledno svima jasno – naglasio je Deđanski.

Tako da, dodao je Deđanski, Popovićevo ponašanje ne čudi, jer on po potrebi podržava rusku priču kada ima koristi, a kada nema onda se okrene protiv nje, a isto tako i protiv svojih partnera.

– Mislim da je ovo dobar znak da se na vrijeme urazume svi i da vide da, ako je /Popović/ uspio da se dogovori sa Šarovićem, koji je, svi znamo, kakve sve loše odluke donosio protiv Republike Srpske, tako će isto da uradi i sa predsjednikom Vučićem. Mislim da je to sada svima jasno i sa ove i sa one strane Drine – ukazao je Deđanski.

On je ocijenio da iza svega stoje uvijek lični interesi, neka procjena da će na nekoj strani bolje profitirati.

– Za lični interes je očigledno spreman da izda svakog svog prijatelja – zaključio je Deđanski.

SRNA/RTRS