Policijska uprava Prijedor u četvrtak 30. januara ove godine, od strane JU Mašinska škola Prijedor, zaprimila je prijavu da je dva dana ranije, u prostorijama navedene srednje škole došlo do nasilničkog ponašanja profesora prema maloljetnom učeniku pomenute škole. O navedenom je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Prijedor a policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti navedene prijave.

Odgovor je ovo na upit “Kozarskog vjesnika” o saznanjima da se u Mašinskoj školi odigrao ovaj incident. O svemu je obaviješten i Centar za socijani rad. Kako saznajemo petnaestogodišnjak, učenik prvog razreda Mašinske škole, bio je u učionici. S prozora je profesoru, a nezvanično saznajemo da je riječ o T.G. profesoru fizičkog vaspitanja, u jednom trenutku dok je prolazio školskim dvorištem, dva puta doviknuo “profesore, profesore”. Ovaj je dječaku doviknuo da će doći gore, do učionice. Navodno je i nešto psovao. Ono što se događalo u školskom hodniku zabilježile su i kamere video nadzora.

Naime, profesor T.G. petnaestogodišnjaka je uhvatio za ruku i vukao ga po hodniku, a na isti način ga je svukao i niz stepenice. Pustio ga je nakon reakcije drugog profesora koji se tu zatekao. Sve je navodno vidio i školski psiholog ali i učenici koji su u tom trenutku bili u školskim hodnicima. Roditelji dječaka kažu da su duboko potreseni onim što se dogodilo njihovom djetetu.

– Incident u kojem se dogodilo fizičko nasrtanje profesora na učenika je za svaku osudu i nadamo se da će nadležni organi u ovom slučaju reagovatl na pravi način i adekvatno kazniti počinioca – kažu u izjavi za “Kozarski vjesnik“. Sa slučajem je, po našim saznanjima, upoznato i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi RS i vjerovatno će uslijediti i njihova reakcija. O slučaju bi svoj stav trebao dati i JU Srednjoškolski centar Prijedor u kojem T.G. radi kao profesor. Učenik je pretrpio veliku traumu i pod stresom je. Prema našim saznanjima nasilničko ponašanje nije strano ovom profesoru zbog čega je ranije i uslovno osuđivan.

Kozarski