Protiv lica čiji su inicijali M.T. policija će Osnovnom sudu u Prijedoru dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja tuča i fizički napad, te vrijeđanje, nakon prijave Z.P. da ga je danas u prostorijama Boračke organizacije napalo lice M.T, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policiji se u 11.35 časova obratilo se lice Z.P. iz Prijedora i prijavilo da ga je u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora verbalno i fizički napalo lice M.T.

Policijski službenici postupili su po prijavi nakon čega su na okolnosti događaja u službenim prostorijama Policijske stanice Prijedor jedan saslušali ova lica, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je danas da ga je prvo telefonom pozvao /poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske/ Milan Tubin i pitao ga zašto član Predsjedništva ove organizacije i odbornik SDS-a u Skupštini grada Prijedora Slavko Švraka na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije glasao za skidanje s dnevnog reda prijedloga mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac, a da je potom došao u njegovu kancelariju i ošamario ga desnom rukom po lijevom obrazu.

– On je mene nazvao da pita hoće li Boračka organizacija osuditi Slavka Švraku. Slavko Švraka tamo predstavlja SDS i odbornik je SDS-a, a Boračka organizacija neće politički komentarisati bilo šta – naveo je Predojević.

On je dodao da Boračka organizacija pomno prati rad Skupštine grada Prijedora, da među odbornicima, osim Švrake, ima još svoje članove Ranka Kolara i Gorana Dragojevića i da nikad nijedan od njih nije glasao ni za šta što se protivi interesu boračke populacije.

– Rekao sam mu da ja lično mislim da je Slavko Švraka veći patriota od polovine članova SDS-a – dodao je Predojević.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin nakon ovoga sazvao je konferenciju za medije na kojoj je demantovao Predojevićeve izjave, nazvavši ih klevetama i neistinitim tvrdnjama.

– Nisam potpuno upoznat o svim izjavama koje je dao, ali jesam sa onim da sam ga šamarao u njegovoj kancelariji. Danas je čovjek izmislio to da sam došao u njegovu kancelariju i da sam ga pleskao. Јa jesam bio sa njim u kancelariji, bili smo sami i pokušao je da me udari. Naravno, morao sam da se branim. U toj odbrani možda sam ga i gurnuo, ali se više ne sjećam toga – rekao je Tubin u prostorijama SDS-a u Prijedoru.

On je naveo da ovdje nije riječ o odnosu SDS-a prema svom odborniku Slavku Švraki, nego o odnosu prema Boračkoj organizaciji grada Prijedora i njenom predsjedniku Zoranu Predojeviću.

– Sam sebi je dao za pravo – to je jedan đavo srpskog naroda – da podrži inicijativu i urgira kod određenih ljudi da Kozarac dobije opštinu – dodao je Tubin.

Nakon što je krajem prošle godine inicijativa za osnivanje opštine Omarska dobila pozitivno mišljenje Skupštine grada Prijedora, na dnevnom redu jučerašnje sjednice našao se i prijedlog mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac.

Odbornik Dalibor Grabež zatražio je povlačenje ove tačke s dnevnog reda, ali je njegov prijedlog dobio podršku 14 od potrebnih 16 glasova. Osam odbornika je bilo uzdržano, a pet protiv. Ipak, o inicijativi se nije raspravljalo budući da je sjednica odmah potom i okončana zbog neusvajanja dnevnog reda.

SRNA/RTRS