U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti oblačno sa kišom, u centralnim područjima sa snijegom, dok su orkanski udari vjetra mogući u zapadnim i istočnim područjima, te Hercegovini.

Krajem dana u većini krajeva očekuje se prestanak padavina.

Na jugu Hegcegovine tokom većeg dijela dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i suvo, a duvaće olujni sjeverac i bura.

Zbog jakog sjevernog vjetra biće i vijavica, posebno na planinama i na visoravnima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da su u zapadnim i istočnim područjima i u Hercegovini mogući orkanski udari vjetra, više od 90 kilometara na čas.

Najviša temperatura vazduha biće od minus jedan do šest, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Čemerno minus pet stepeni, Han Pijesak minus četiri, Sokolac, Kalinovik minus tri, Mrakovica minus dva, Livno minus jedan, Drinić, Novi Grad, Zenica, Bugojno, Sarajevo nula, Srebrenica, Ribnik, Rudo, Prijedor, Bihać jedan, Foča, Višegrad, Šipovo, Tuzla dva, Bileća, Srbac tri, Banjaluka, Bijeljina četiri, Trebinje, Doboj pet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je 24 centimetra, Sokocu 18, u Srebrenici 12, na Čemernu deset, Kalinoviku i Mrakovici tri centimetra.

SRNA/Srpskainfo