Klub poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na čijem čelu je Mirko Šarović, angažovao je po ugovoru o djelu Aleksandru Pandurević i Marinu Bakić za šta im isplaćuju visoke honorare, saznaje Srna.

U decembru dok su još bile savjetnice Šaroviću, tadašnjem ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Bakićeva i Pandurevićeva su primale platu, ali su dobijale još i honorar iz Kluba poslanika SDS-PDP i to Pandurevićeva 1.500. KM, a Bakićeva 2.400.

Pandurevićeva je u junu kao honorarni saradnik u Klubu poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu primila honorar u iznosu od 1.500 KM, julu i avgustu po 1.000 i u decembru 1.500 KM.

Lider SDS-a i tadašnji ministar spoljne trgovine i ekonomskih onosa u Savjetu ministar u tehničkom mandatu Mirko Šarović 2. oktobra prošle godine angažovao je svoju staranačku koleginicu Aleksandru Pandurević na mjesto savjetnika, a njena ukupna neto primanja za taj mjesec iznosila su 2.287 KM, dok je bruto iznos plate i pripadajućih naknada iznosio 3.628 KM.

Šarović je tada rekao da je angažovao Pandurevićevu za svog savjetnika, te da nema namjeru nikome da polaže račune da li je angažovao prije godinu, pet ili šest mjeseci ili na bilo koji period.

SRNA/RTRS