Na području Policijske uprave Prijedor u protekla četiri dana evidentiran je 261 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine, od čega 48 sa prekoračenjem većim od 30 kilometara na čas, saopšteno je danas iz ove uprave.
“Za navedeni prekršaj Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH predviđena je novčana kazna od 400 do 1.000 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca do šest mjeseci i dva kaznena boda”, navodi se u saopštenju.

Na području PU Prijedor u januaru je zabilježeno povećanje broja saobraćajnih nesreća sa poginulim licama, gdje su u tri sabraćajne nezgode smrtno stradala tri lica, i to dva na području Prijedora i jedno na području Novog Grada, saopšteno je danas iz ove uprave.

S tim u vezi PU Prijedor preduzima niz preventivnih i represivnih mjera i aktivnosti radi poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, a od 2. februara u toku je kontrola brzine pomoću radara, u dnevnim i noćnim uslovima rada, koja se sprovodi u kontinuitetu bez zaustavljanja vozila.

Agencije