Lice čiji su inicijali N.B. iz Prijedora tereti se da je bez registrovane trgovačke djelatnosti vršilo nabavku, posredovanje u prodaji i prodaju polovnih vozila putem internet oglasnika i ličnog “Fejsbuk” profila, objavljujući prodaju 211 motornih vozila, saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.
Nakon registracije zanatske radnje za obavljanje djelatnosti trgovine automobilima, osumnjičeno lice nije postupio po zakonskoj obavezi vođenja trgovačke knjige i evidentiranja kupovine i prodaje automobila koje je prometovalo.

Osumnjičeni se tereti da je krivična djela nedozvoljena trgovina i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje izvršio od juna 2013. do maja 2017. godine.

Aktivnosti su realizovane u nastavku akcije kodnog naziva “Col” koja je usmjerena na suzbijanje nelegalne trgovine motornih vozila i auto-dijelova.

Policijski službenici PU Prijedor juče su Okružnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj protiv lica N.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

Agencije