Poslanici opozicije u Republici Srpskoj, na čelu sa PDP-ovim Draškom Stanivukovićem, održali su sinoć opozicioni skup u amfiteatru Srednjoškolskog centra u Foči pod nazivom “Buđenje Srpske”, kojem je prisustvovalo par stotina ljudi.

Ovom skupu prisustvovali su Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica, bivši predsjednik SDS-a, te poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i drugi.

Da Draško ima svojih fanova i u Foči vidljivo je sa fejsbuk profila učesnika sinoćnog skupa među kojima su bili i ljubitelji četničkog pokreta, sa kojima je Draško ponosno i uz svoj prepoznatljivi osmjeh razvio crnu četničku zastavu sa lobanjom i dvije kosti uz poruku “S verom u Boga, sloboda ili smrt”.

Nije jasno kome sada mladi Stanivuković, koji je poznat po tome da je “miljenik Sarajeva” šalje ovu poruku. Da li svojim fanovima Bošnjacima koji podržavaju sve njegove skupove protiv Republike Srpske i njenih institucija, a posebno policije Republike Srpske, ili želi da se dokaže da je veći i “četnik” od Jelene Trivić.

Jedno je jasno, Jelena Trivić ideološki mnogo utiče na Draška Stanivukovića, koji sada svoj kurs sa umjerenog političara koji se bori za BiH i koji Sarajevo smatra svojim gradom, pomjera udesno i širi četničku zastavu.

Ne tako davno, slično je postupila i njegova ideološka vodilja Jelena Trivić, koja je iznijela pozitivne stavove o Ravnogorskom pokretu i Draži Mihailoviću, te se našla na meti kritika sarajevske medijske i političke javnosti.

(banjaluka.net)