Jadranska klima apsolutno odgovara fudbalerima Rudar Prijedora. Ambijent u Medulinu kao da je udahnuo svežinu u pluća “rudarima” sa Sane, poput plemenitog kisika iz boce, pa izabranici trenera Igora Jankovića rastrčano i maksimalno angažovano deluju, kako na treninzima, tako i prijateljskim utakmicama protiv renomiranih rivala.

U dva odigrana kola na “Vinter kupu 2020” Prijedorčani su osvojili dva boda, odigravši nerešeno 1:1 sa poljskom Sandjekom i pobedivši premijerligaša BiH mostarski Zrinjski 2:0. O sjajnoj atmosferi u taboru zeleno-crnih u Istri svedoče i fotografije iz Medulina na društvenim mrežama, baš kao i reči ofanzivca Mihajla Savanovića:

-Baš delujemo kao tim, moćno, otresito i odgovorno. Pokazali smo to u mečevima sa Poljacima i Hercegovcima. Posebno protiv Zrinjskog smo prikazali izuzetno kvalitetnu partiju, to govori i rezultat, ali i pokazuje da imamo kvalitet i snagu, potencijal za premijerligaško takmičenje. Ne odustajemo od titule u Republici Srpskoj i povratka u elitu.

Pred “rudarima” je danas još jedna utakmica u okviru grupe jakog međunarodnog takmičenja protiv češkog Znojma i taj meč će odlučivati o pobedniku grupe i finalisti.

-Biće to utakmica pravi test za nas, jesmo li ili nismo za veliku priču, ali biće ipak da jesmo. Ovakvi susreti donose potrebno iskustvo na međunarodnom planu, korisne su to provere, nadamo se najboljem protiv Čeha. Ako budemo na nivou dosadašnjih igara ne brinem se i verujem da ćemo igrati za pehar pobednika turnira. Iako su nas svi pre takmičenja unapred otpisali mi smo ih demantovali. Ono što je najvažnije kolektiv je naša najjača snaga, kao jedna porodica smo i to se odražava i na treninzima i na utakmicama – jasan je Savanović.

Što se tiče prolećnog dela prvenstva koji za Prijedorčane počinje derbijem u Krupi na Vrbasu protiv jesenjeg šampiona Republike Srpske Mihajlo Savanović kaže:

-Ta utakmica, na prolećnoj premijeri, će da odluči dalji tok prvenstva, ali i ambicije dva kluba, najozbiljnija pretendenta za titulu i Premijer ligu BiH. Krupljani su jesenas stekli osam bodova više što nije nedostižno, ali je proleće uvek teže igrati, pritisak je veći, strah od greške prisutan, breme golemo… Potrebna je i psihička stabilnost i čvrstina koju stičemo i ovde u Medulinu. Neće nas zavarati nešto lošiji rezultati Krupljana, svesni smo da glavni rival u prvenstvu ima jak i kvalitetan tim, koji se dokazao. Mi iskusniji za jednu polusezonu, upoznali smo se međusobno i vreme u kojem smo zajedno na najbolji način smo iskoristili.

Nema sumnje da je, ako je suditi po vestima iz Medulina, pred “rudarima” sa Sane toplo i berićetno proleće…

Očekuje “eksploziju”

Na pitanje šta na ličnom planu očekuje u prolećnom delu prvenstva Mihajlo Savanović je rekao:

-Da “eksplodiram”, fudbalski! Šalu na stranu. Da opravdam poverenje koje u mene imaju stručni štab i uprava kluba i dam maksimum, doprinesem ostvarenju takmičarskih ambicija. Za sve je potrebno vreme kako bi se kockice složile u mozaik. Mi smo sada došli do neke situacije u kojoj bi trebalo da sakupljamo i plodove našeg napornog rada. Još ako to sve dobije i pokriće u rezultatima, uspećemo. Rudar Prijedor će u dogledno vreme biti stabilan premijerligaš.

Sportski žurnal