U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje oblačno i suvo vrijeme, sa temperaturom vazduha na sjeveru do 14 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će preovladavati pretežno oblačno i suvo vrijeme, slab mraz na planinama i visoravnima.

Tokom dana biće oblačno u većini predjela, ali toplije, na sjeveru sa temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine zbog fenskog efekta vjetra južnih smjerova.

Tokom večeri i noći očekuje se mjestimično razvedravanje na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar umjerene jačine, pojačan sredinom dana, a kasno poslije podne u slabljenju, južnih smjerova.

Јutarnja temperatura vazduha od nula do šest, na planinama od minus osam stepeni, a najviša dnevna od pet do 11, na planinama od jedan stepen, na sjeveru i do 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 11. februara, jutro će biti pretežno oblačno i toplije, posebno na sjeveru. Tokom dana očekuje se promjenjivo vrijeme uz brzo smjenjivanje oblačnosti i sunčanih perioda, a temperatura vazduha će biti iznad prosjeka za ovo doba godine.

Na jugu Hercegovine biće vedro i sunčano tokom cijelog dana, dok će na krajnjem sjeveroistoku postojati uslovi za slabu kratkotrajnu kišu sredinom dana. Najviša dnevna temperatura od osam do 14, na planinama od dva stepena Celzijusova.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim periodima biće i u srijedu, 12. februara, a više oblačnosti u južnijim krajevima. Kasnije poslije podne i predveče na jugu Hercegovine postojaće uslovi za kišu, u noći na četvrtak i uslovi za poneku pahulju snijega u višim predjelima na istoku. Najviša dnevna temperatura od šest do 11, na planinama od dva, na jugu oko 14 stepeni.

Pretežno oblačno i suvo biće i u četvrtak, 13. februara, a tokom dana uslijediće postepeno smanjenje oblačnosti uz sve duže sunčane periode. Na sjeveru i jugu sunčano sredinom dana i toplije. Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na planinama od dva, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Višegrad i Rudo tri, Kalinovik i Sokolac šest, Srebrenica, Foča i Han Pijesak sedam, Zvornik osam, Mrkonjić Grad i Šipovo devet, Sarajevo, Bijeljina i Bileća 10, Novi Grad i Tuzla 11, Ribnik i Trebinje 12, Srbac i Mostar 13, Bihać 14 i Banjaluka najtoplija sa 15 stepeni Celzijusovih.

RTRS