Prijedorski bajkeri su još jednom pokazali da im je humanost jedna od osnovnih misija, a ovaj put su za veoma kratko vrijeme pokrenuli i realizovali akciju pomoći šestočlanoj porodici Vasiljević iz Ljubije.

Predstavnik Udruženih moto-klubova Prijedora Goran Vranješ je u pozivu na akciju istakao da je riječ o samohranoj majci Inesi sa petoro maloljetne djece koja živi od socijalne pomoći i u neuslovnim prostorijama.

– Nije nam puno trebalo da se organizujemo i uručili smo im dio najosnovnijih potrepština, a nastojaćemo narednih dana da donesemo i druge neophodne stvari kako bi ova porodica mogla da živi u nešto humanijim uslovima – rekao je Vranješ. Inesa je dobila pakete s hranom, higijenskim potrepštinama, potom garderobu za djecu, kao i novčanu donaciju muzičara grada Prijedora u iznosu od 700 maraka.

Bajkeri su najavili da Vasiljevićima sljedeće sedmice stiže električni šporet, veš-mašina i frižider koje će donirati humanitarci iz Beča, rodom iz prijedorske regije koji prave humanitarno veče za Inesu i njenu djecu. Uskoro će od “Šumarije” stići i ogrevno drvo.

– Ne postoje riječi kojima bih zahvalila ovim dobrim ljudima. Njima dugujem hvala, a posebno mojoj komšinici Ankici Dimač koja je pozvala ljude da nam pomognu. Živimo jako teško, od dječijeg dodatka – kaže Inesa.

Glas Srpske/Srpskainfo