Policijski službenici Uprave za policijsku obuku Banjaluka i Policijske uprave /PU/ Prijedor danas su povodom Međunarodnog dana bezbjednog interneta srednjoškolcima u Prijedoru i Novom Gradu održali predavanja o bezbjednosnim rizicima korištenja interneta i društvenih mreža.
“Primarni cilj ovih aktivnosti jeste podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja inerneta i društvenih mreža, a kako bi se preduprijedile eventualne negativnosti”, saopšteno je danas iz PU Prijedor.

Učenici su upoznati s bezbjednosnim rizicima korištenja interneta i društvenih mreža i predočeni su im poželjno i podrazumijevano ponašanje na internetu, načini zaštite vlastitih aktivnosti i načini reagovanja na bezbjednosne incidente na društvenim mrežama.

“Upoznati su kako da koriste “Fejsbuk” i “Instagram”. Ukazano im je na to kako da prepoznaju razne oblike uznemiravanja, te da nauče kako da u tim slučajevima reaguju”, navodi se u saopštenju.

Predavanja su realizovana u okviru Projekta prevencije maloljetničke delinkvencije, a, osim za učenika Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor i Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” i Gimnazije “Petar Kočić” iz Novog Grada, prethodno su održana i za učenike Osnovne škole “Majka Knežopoljka” Knežica i Srednjoškolskog centra Kostajnica.

Agencija