U finalu tradicionalnog međunarodnog turnira „Vinter kup“ u Medulinu sastala su se dva kluba iz Republike Srpske, a premijerligaš Radnik iz Biejljine je sa minimalnih 1:0 (0:0) pobedio prvoligaša Rudar Prijedor.

Igralište: SC ”Arena” u Medulinu. Gledalaca: 150. Sudija: Marin Vidulin (Kanfanar). Strelac: Janjić u 88. minutu.

RADNIK: Bilobrk, Bečelić, Radović, Simonović, Mekić, Bradonjić, Peco, Karić, Plavšić, Šubert, Đurić. Igrali su još: Kozić, Nikić, Zukić, Okić, Despotović, Gogić, Motika, Delić, Šukilović, Merajić, Janjić.

RUDAR PRIJEDOR: Topolović, Matović, Milović, Pekija, Burazor, Kalesić, Jaćimović, Dojčinović, Marmat, Zekanović, Gavranović. Igrali su još: Ne. Petrović,  No. Petrović, Bilbija, Savanović, Kovačević, Šikanić, Rastoka, O. Petrović, Posarić, Pavlović, Sajak, Marić.

U finalu tradicionalnog međunarodnog turnira „Vinter kup“ u Medulinu sastala su se dva kluba iz Republike Srpske, a premijerligaš Radnik iz Biejljine je sa minimalnih 1:0 (0:0) pobedio prvoligaša Rudar Prijedor. Susret je odlučen u finišu meča, u 88. minutu kada je rezevrista Semberaca Stefan Janjić iskoristio neopreznost odbrane „rudara“ sa Sane i zatresao mrežu protivnika.

Utakmica je bila prava takmičarska, sa malim brojem prilika, Radnik je zahvaljujući većem iskustvu uspeo da stigne do tog jednog pogotka i osvoji pobednički pehar i privilegija za iduću godinu na pripremama u Istri. I u ovom meču, u kojem su doživeli prvi poraz na pripremama na Jadranskom moru, izabranici trenera Igora Jankovića nisu razičarali, bili su ravnopravan rival favorizovanom Radniku u svim elementima igre.

Na kraju je Radnik, ipak, srećno i spretno stigao do minimalne pobede izbegavši jedanaesterce koji su uvek lutrija, pa su izabranici trenera Slavka Petrovića podigli veliki pobednički pehar. Obe ekipe su se posle ovog susreta vratile kući gde će nastaviti pripreme za prolećni deo sezone.

Sportski žurnal