epa07217990 Chelsea's N'Golo Kante (C) vies for the ball against Manchester City's Fernandinho (R) and Riyad Mahrez (L) during the English Premier League soccer match Chelsea vs Manchester City at the Stamford Bridge Stadium, London, Britain, 08 December 2018. EPA-EFE/WILL OLIVER EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Osim što u sezonama 2020/21 i 2021/22 neće moći da igrau evropskim takmičenjima MančesterSiti je suočen sa još jednom kaznom.

“Građanima” bi mogli da budu oduzeti bodovi za narednu sezonu Premijer lige Engleske, jer se kazne za kršenje finansijskog fer pleja odnose i na nacionalna takmičenja, piše Indenpendent.

Svaki klub je dužan da dostavi dokumentaciju za licenciranje u nacionalnom šampionatu, a ona mora da odgovara onoj koja ide u Uniju evropskih fudbalskih asocijacija.

S obzirom da je UEFA zbog nepravilnosti u poslovanju i lažnih podataka kaznila Mančester Siti sa dvije sezone suspenzije i novčano sa 30 miliona evra mogućnost oduzimanja bodova u domaćem prvenstvu je poprilično velika.

Čelni ljudi engleskog šampionata su, navodno, već razgovarali o sankcijama klubu sa “itihada”, dodaje pomenuti list

Srpskainfo