Odbornici koji čine skupštinsku većinu sazvali su posebnu sjednicu Skupštine grada Prijedora za 18. februar.

Oni su se na ovaj potez odlučili nakon što predsjednik Skupštine grada Ajdin Mešić nije prihvatio nijedan od njihovih predloženih termina za održavanje sjednice.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdio je šef Kluba odbornika SNSD Dalibor Pavlović i dodao da je prijedlog odobornika skupštinske većine bio da se sjednica održi 20. februara.

– Predsjednik Skupštine grada Ajdin Mešić nije prihvatio da sjednica bude 20. ili 21. februara, pa smo ponudili 19. februar. Međutim, Mešić je nakon razgovara sa gradonačelnikom Đakovićem odbio i taj termin. Očigledno da je riječ o opstrukciji rada Skupštine jer mi imamo skupštinsku većinu i ona je stabilna – izjavio je Pavlović i dodao da će posebna sjednica zato biti održana 18. februara.

Na dnevnom redu su tačke o usklađivanju odluka Skupštine grada sa sudskim odlukama te odluka o programu rada Skupštine za ovu godinu.

– Nemamo još usvojenu odluku o radu Skupštine, i to je jedan od razloga što tražimo održavanje sjednice u februaru, jer ne želimo da i u mart ulazimo bez te odluke – tvrdi Pavlović.

Skupštinsku većinu u gradu Prijedoru čini 17 odbornika iz SNSD, PDP, DF, samostalni Klub odbornika te jedan odbornik SDS i jedan samostalni odbornik.

Srpskainfo