Podsjetimo, predsednik Crne Gore je kazao da Crnoj Gori treba pravoslavna crkva, koja će objediniti i Srbe i Crnogorce, da bi kako je rekao, sačuvala svoj identitet.

Izjavivši da je Crnoj Gori potrebno da formira svoju crkvu kako bi zaokružila svoj nacionalni i duhovni identitet, Milo Đukanović je zapravo priznao da je sve što radi bestidni projekat najgoreg konvertitstva koje nije do kraja završeno i da zapravo crnogorska nacija još uvek ne postoji, ocenio je poslanik i funkcioner SNS Vladimir Đukanović

– Potopuno je neverovatno u 21. veku da imamo sitauciju da država stvara crkvu, pritom, veoma je zanimljivo da jedna krajnje ateistička vlast kao što je vlast Mila Đukanovića, vlast poptunih bezbožnika koji o crkvi imaju jako loše mišljenje, da oni stvaraju crkvu – rekao je Vladimir Đukanović.

On je istakao da u toj, kako kaže, suludoj izjavi Mikla Đukanovića ima i neke sreće, jer je ipak nesvesno priznao da je sve, u suštini što radi, zapavo nekakav projekat i da nema formiranu naciju i nacionalni identitet, te da mu je potrebno da veštački sebi stvara crkvu da bi stvorio nacionalni identitet.

– Milo Đukanović je time, zapravo, pokazao svu bestidnost svojih postupaka, ali je i pozvao Srbe da se brane od nasilnog nametanja konvertitstva – istakao je on.

Crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Izvor: Srbijadanas