Mašinska škola Prijedor raspisala je javni poziv nezaposlenim licima za prijavu za besplatno pohađanje programa osposobljavanja za operatera na CNC mašinama za obradu metala i za zavarivača MIG-MAG postupkom.
Programi osposobljavanja se organizuju u okviru projekta Mjere podrške za zapošljavanje koji Mašinska škola i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” realizuju uz podršku Gradske uprave i koji se finansira iz gradskog budžeta.

Poziv je upućen i licima sa evidencije prijedorskog biroa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske koja su zainteresovana za sticanje kvalifikacija i vještina za ova dva deficitarna zanimanja.

Oba programa izvode se u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih Republike Srpske, odnosno javno priznatim programima objavljenim u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Program osposobljavanja za CNC operatera traje 90 časova teoretske i 150 časova praktične nastave, a za zavarivača MIG-MAG postupkom 43 časa teoretske nastave i 237 časova praktične nastave.

Teoretski dio obuke će se obavljati Mašinskoj školi, a praktični dijelom u ovoj školi i dijelom u lokalnim preduzećima.

Po uspješnom završetku programa stiče se uvjerenje o osposobljenosti koje ima važnost javne isprave, uz mogućnost zapošljavanja u lokalnim preduzećima.

Javni poziv je otvoren deset dana, odnosno do popune grupe, a maksimalan broj polaznika je 15.

Izbor kandidata vršiće komisija koju će imenovati direktor škole.

Agencije

Foto: Srpskainfo