U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će preovladavati oblačno i svježije, a u drugom dijelu dana u većini predjela očekuju se slabe padavine.

Jutro i prije podne biće umjereno do pretežno oblačno i suvo, a poslije podne će od centralnog pojasa prema jugu biti uslova za pljusak, dok je u višim predjelima moguć slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri i tokom noći, uz novo jače naoblačenje, umjerne padavine će se širiti sa zapada prema centralnim predjelima i istoku.

Duvaće slab vjetar, u noći na planinama pojačan, na jugu tokom dana promjenljiv, a uveče umjerena bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, na jugu do osam, a najviša dnevna između četiri i 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica minus dva, Han Pijesak tri, Sokolac šest, Zvornik i Šipovo sedam, Sarajevo, Drinić i Mrakovica osam, Višegrad, Kalinovik, Mrkonjić Grad i Srebrenica devet, Novi Grad 10, Čemerno 11, Bijeljina i Prijedor 12, Banjaluka, Bileća, Gacko, Nevesinje, Rudo i Foča 13, Mostar 16 i Trebinje 17 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo