Astrolog Jasmina Mrdalj u otkriva kako će retrogradni Merkur uticati na vaš podznak

Zbog retrogradnog kretanja Merkura nekoliko nedelja, situacije se neće odvijati glatko i lagano, niti po planu i rasporedu, jer će Merkur da mrsi konce. Ne savetuje se započinjanje potpuno novih planova i ideja. Pre svega svoju snagu i fokus usmerite na prošla događanja, jer ono što vam sada ne ide nije vezano za sadašnjost, već za otpuštanje i razrešavanje okolnosti i odnosa od ranije.

Podznak Ovan: pojaviće se neki stari strahovi i suočavanje sa fobijama, kompleksima i blokadama. Imaćete neočekivane impulsivne reakcije, snovi su izraženiji kao i intuicija, koju ipak više treba slušati u ovom periodu. Ne treba donositi nagle odluke i zaključke jer vam logika i racio sada nisu naglašeni. Nekome može doneti potrebu za povlačenjem i izolacijom, a nekome boravak u nekoj zatvorenoj instituciji. Najbolje iskoristiti za rad na sebi, odlazak kod terapeuta ili na dodatne analize i preglede što se tiče zdravlja. Psiha je osetljivija.

Podznak Bik: ponovo će se vraćati stari prijatelji ili očekujte obnavljanje prijateljstva. Projekti koje ste nekada započeli, master radovi, penzije, problemi u prijateljstvu ili udruženju čiji ste član sada postaju ponovo deo repertoara. Neko društvo ili kolektiv ne podržava vaše ideje i ambicije.

Podznak Blizanci: poteškoće i prepreke kroz profesionalno polje statusa i karijere, problemi sa nadređenim i/ili nekim od roditelja. Vezanost za novac, nekretninu ili imovinu sa partnerom, kao i rešavanje istih. Problemi u komunikaciji više naglašeni nego kod drugih znakova.

Podznak Rak: ponovo vraćanje ljudi iz inostranstva, ili ponovo pokretanje ideja o odlasku na rad u inostranstvo, vraćanje formalnom ili neformalnom obrazovanju. Prepreke oko viza, pasoša, zvaničnih dokumenata, a nekome rešavanje istih ukoliko su dosta ranije već pokušavali da rade na tome. Odlaganje putovanja, problemi u komunikaciji i sa papirima kada se otputuje u inostranstvo.

Podznak Lav: problemi sa kreditima, novcem od partnera ili nasledstvom. Poteškoće sa seksualnosti, kao i ponovne intervencije i zahvati. Vraćanje strahova iz prošlosti, problemi sa dugovima. Savetuje se oprez sa pozajmicama i većim investicijama novca.

Podznak Devica: problemi u komunikaciji sa partnerom, kroz brak i poslovna partnerstva. Nerazumevanje je prisutno više nego kod drugih znakova. Svi problemi koji su se gurali pod tepih sada isplivavaju na površinu. Vraćanje bivših partnera.

Podznak Vaga: povratak bolesti i recidivi, stare boljke, jer zdravlje je tema kojom će se Vage baviti. Takođe, problemi i poteškoće na radnom mestu i sa saradnicima. Ne donositi odluke o otkazu u ovom periodu.

Podznak Škorpije: vraćanje emotivnih partnera iz prošlosti, kao i stari problemi u postojećim vezama. Tajne veze ili razotkrivanje tajne unutar odnosa. Najbolje je iskoristiti ovaj tranzit za razvijanje kreativnosti i talenata. Nekome donosi trudnoću iz više pokušaja.

Podznak Strelac: kvarovi u kući, problemi u komunikaciji sa članovima porodice, oko nekretnine, i u vezi selidbe. Ne donositi odluku o promeni mesta prebivališta ili u vezi kupovine nekretnine, poslovnog prostoa ili zemlje. Prepreke kroz polje privatnog biznisa ukoliko ste privatnik. Više se boravi u kući i radi od kuće.

Podznak Jarac: posebno ima period nerazumevanja, probleme u komunikaciji, sa papirologijom, ne donositi važne odluke niti potpisivati bitne ugovore, oprez u saobraćaju, sa telefonima, kompjuterima i automobilima. Rasejanost, nedostatak fokusa i pažnje. Smiriti um i ne brzati, usporiti tempo.
Podznak Vodolije: problemi sa novcem ali i sistemom vrednosti. Ne ulagati novac u garderobu i pokretnu imovinu i predmete. Čuvati novčanik i torbu, paziti se džeparoša. Neko će možda zaturiti, zagubiti ili izgubiti neki novac ili nakit, nešto vredno.

Podznak Ribe: sami sa sobom će biti posvađani. Neće biti sebi jasni a kamoli drugima, tek od 17. Marta kada se i Merkur i Sunce stabilizuju. Naći će se ponovo u situacijama u kojima su već bili. Zbog toga trebaju biti strpljivi i da ne donose važne odluke i zaključke. Imaće potrebu da se distanciraju i povuku u sebe.

Izvor: Telegraf