Ne dao bog da dođete u priliku da nekog pozdravljate kao što je Marko Pavić u subotu pokušao da „pozdravi“ članove Glavnog odbora DNS.

Šta god da je htio – da pokuša da odgodi održavanje Skupštine stranke, da pomrsi račune Nešiću, da nekog drugog pikira za novog predsjednika DNS ili samo da ćaskanjem prekrati penzionerske dane – Pavić je doživio poniženje. Ogromna većina mu nije dozvolila da se obrati, a pred novinarima su sve to pravdali riječima da je bivši lider došao samo da ih pozdravi.

Čudno je da je političar s tolikim životnim i političkim iskustvom dozvolio da bude izmanipulisan od banjalučkih tender-milionera kojima odavno služi kao oruđe za političke obračune sa svima koji im stanu na put. Prvo su počeli da rovare u koaliciji protiv Dodika, potom pokušali da proguraju svog ministra u Savjet ministara BiH, da bi na kraju bivšeg Pavića pokušali da vaskrsnu u DNS. Svaki put su poraženi, jer ih je druga strana sačekala u zasjedi. Političkoj i tenderskoj.

Šta od onoga u ostavci s kraja prošle godine nije jasno Paviću? Sudeći po subotnjem danu, mnoge stvari mu nisu jasne, a naročito značenje riječi neopoziva. Nije mu još jasno ni to da je u rekordnom roku postao daleka prošlost DNS. Ako je od 150 članova GO samo njih 45 željelo da čuje šta ima za reći, onda je jasno da su mnogi koji su mu se  kleli u vjernost preko noći uvidjeli da je Nešić pravo rješenje. Da, znamo i za one što su ne tako davno išli u SNSD da pitaju ima li tamo mjesta za njih ako DNS odluči da raskine koaliciju.

Za sada nema potrebe da mijenjaju dresove, jer je Nešić ostao u vlasti, mada je već dva puta pokazao zube – prvo u Drvaru, glasajući za opoziv načelnice opštine iz SNSD, a onda i porukom da će sam na lokalu birati partnere, ako to učini SNSD.

Naravno da Nešić iza sebe nema snagu DNS kakvu je imao Pavić prije dvije godine, ali ne treba zaboraviti ni da je Pavić taj koji je u vrh stranke naprimao sve i svašta, da je ćutao dok mu je Dodik uklanjao jednog po jednog „mangupa“, sve dok i sam nije uklonjen.

Nešić očito brzo uči, naročito na Pavićevim greškama.

Srpskainfo