Policija u Australiji danas je satima vršila uviđaj u Brizbejnu gdje je nekadašnji ragbi reprezentativac Rovan Bakster ubio svoje troje djece, a potom sebi oduzeo život.

Bakster je jutros zapalio automobil u kom je bilo njegovo troje djece, pobjegao je od vozila u plamenu i potom izbo sebe nasred ulice gledajući kako mališane guta plamen.

Rovanova bivša supruga i majka mališana, Hana Bakster (31), je u teškom stanju u bolnici nakon što je zadobila ozbiljne opekotine.

Kako prenose svetski mediji, Bakster je oko 8.20 časova uskočio u automobil, koji je bio parkiran ispred kuće Haninin roditelja, u trenutku dok je Hana ona vezivala djecu kako bi ih odvezla u vrtić.

Sumnja se da je Hanu i djecu Elijaha (6), Lijanu (4) i Treja (3) polio benzinom, a potom zapalio.

Aron Snel, komšija koji je svjedočio incidentu, rekao je da je u početku mislio da je se Bakster samo svađa, a onda je je shvatio ozbiljnost situacije.

Nažalost, dok je stigao do mjesta nesreće, već je bilo kasno. Hana je nekako uspjela da pobjegne iz automobila i kotrljala se na zemlji u namjeri da ugasi plamen. Svjedoci su rekli kako je govorila da ju je “polio benzinom”. U to vrijeme i Rovan je još bio živ i ometao je ljude koji su pokušavali da spasu djecu. Potom je zgrabio nož i ubo sebe u grudi.

Izvor: Telegraf.rs