Porodica Miočinović iz Bukove kose kod Prijedora godinama živi u strahu od klizišta. Dodatni problem je novo klizište koje se pojavilo u blizini njihove kuće. Klizište se pokrenulo prije dvije godine i dva puta je sanirano, ali bez uspjeha.

Porodica Miočinović noćima ne spava. Prije skoro dvije godine klizište je oštetilo njihovu kuću i uništilo voćnjak. Novo klizište udaljeno je nekoliko metara od kuće. Uništilo je dio lokalnog puta.

– U strahu smo jer se ništa ne poduzima. Bojim se da klizište ne krene dalje – rekao je Miočinović.

On je sanirao oštećenja na kući uzrokovano ranijim klizištem. Pukotine su se nedavno ponovo pojavile.

U blizini kuće prije dvije godine pojavila su se dva klizišta. Јedno je u nadležnosti prijedorske Gradske uprave, a jedno Direkcije za puteve Srpske. U Gradskoj upravi navode da je klizište do sada dva puta sanirano, ali su se ponovo pokrenula. Za novu sanaciju raspisan je tender i aukcija za izbor izvođača.

– Očekujem da će u ovoj sedmici biti završene i aukcije, tako da nakon toga ide potpisivanje ugovora i očekujem da bi to moglo biti jako brzo – naveo je Zlatko Ritan savjetnik gradonačelnika Prijedora za infrastrukturu.

U Direkciji za puteve kažu da će se, kada je riječ o klizištu u zoni magistralnog puta, ove godine raditi na utvrđivanju uzroka njegovog nastanka i na pripremama za sanaciju.

RTRS/prijedor24h