U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centalnim i istočnim područjima sa susnježicom ili snijegom, a na sjeveru i ponegdje u Hercegovini i sa slabom kišom.

Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, a u planinskim djelovima na momente i olujan. Jutarnja temperatura vazduha većinom između minus jedan i četiri, na jugu BiH do šest, a najviša dnevna temperatura uglavnom između četiri i devet, na jugu do 13 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Poslije podne postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, u sjevernim područjima mjestimično se očekuje i slaba kiša, a ponegdje u centralnim djelovima i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između minus četiri i jedan, na juguBiH do četiri, a najviša dnevna temperatura uglavnom između šest i 11, na jugu do 13 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura većinom između minus četiri i dva, na jugu do četiri, a najviša dnevna temperatura uglavnom između šest i 11, na jugu do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura većinom između minus tri i tri, na jugu BiH do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14, na jugu i sjeveru do 16 stepeni.

Niže temperature, uz mjestimično tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće.

Jutarnji sati će biti znatno svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju oblačenju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se polako popravljati pa bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti.

U Hercegovini ugodnije u odnosu na ostatak BiH.

Avaz/Srpskainfo