Podgoričanin Dragiša Bulatović uhapšen je u subotu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva pripadnika škaljarskog klana Igora Krstovića 29. januara ove godine u naselju Balijače.

Kako prenose crnogorske Vijesti, Bulatović je uhapšen u subotu, nakon čega mu je određen pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično delo ili ga dovršiti.

Prema navodima crnogorskih Vijesti, Bulatovićevi otisci navodno su pronađeni na flaši u kojoj je bio benzin korišćen za paljenje automobila kojim su napadači pobjegli sa mjesta zločina.

Kome je Bulatović pomagao, kao i po čijem nalogu je pucano u Krstovića, zasad nije utvrđeno.

Kako pišu Vijesti i dan nakon pucnjave u Zeti, nezvanično je potvrđeno su atentatori napravili brojne greške, te su ostavili brojne tragove koji vode do njih.

– Oni koji su zapalili auto napravili su greške. Ostavili su neke tragove i nadamo se da će nam koristiti, ako ih kiša i vatrogasci gaseći požar nisu uništili prije izuzimanja. Odgovor na to, međutim, daće forenzičari nakon što završe započeta vještačenja – rekao je ranije jedan od sagovornika Vijesti.

U automobil Krstovića ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama – sedam je završilo u njegovom telu.

U “mercedes” kojim je upravljao Krstović napadači su ispalili 26 hitaca iz automatske puške, a sedam metaka je pogodilo metu.

Odmah poslije pucnjave istražitelji su na Kakaričkoj gori našli zapaljeni “golf”, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u pokušaju ubistva Krstovića. Tu je nađena i automatska puška “M70” iz koje je pucano na Krstovića.

Poslije pucnjave je operisan u Kliničkom centru u Podgorici, odakle je, zbog teških povreda, prošle nedjelje prebačen na liječenje u Njemačku, što je izazvalo revolt tamošnje i policije i poreskih obveznika koje zanima ko plaća to dodatno angažovanje specijalaca.

Foto: Duško Roganović/Facebook

Kako je Blicu objasnio Martin Ričer, portparol policije u Hanoveru, ovakve bezbjednosne provere smatraju se neophodnim.

Crnogorski mediji objavili su juče da je uhapšen i ubica Šćepana Roganovića, koji je usmrćen sa pet hitaca

Preko njemačkog advokata oglasila se i supruga upucanog kriminalca, tvrdeći da je došlo do greške kada je Igor upucan, te da njen muž nije kriminalac, već da postoji osoba sa istim imenom. Isto je ponovio i advokat, tvrdeći da Krstović nema policijski dosije, te da policijska zaštita u ovoj mjeri nije bila neophodna.

Krstović je navodno povezan sa škaljarskim klanom, a prije dve godine policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocjena automobila – BMW i “mini moris”, 182.450 evra, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone.

Interesantno je da su, desetak dana poslije pokušaja ubistva Krstovića, u jednom beogradskom hotelu uhapšena trojica Crnogoraca i jedna Banjalučanin, te da su na krovu zdanja sakrili pištolj. Istražitelji sumnjaju da je ova četvorka u prestonici Srbije trebalo da se osveti ili za pokušaj ubistva Igora Krstovića ili za likvidaciju Igora Dedovića, jednog od vođa “škaljaraca” i Stevana Stamatovića, šefa “zagoričana” u atinskom restoranu 19. januara.

Kako prenose crnogorske Vijesti, crnogorska policija rasvjetlila je ubistvo Šćepana Roganovića, navodnog pripadnika kavačkog klana, koji je ubijen prošle nedjelje u Herceg Novom. Međutim, zvanične potvrde iz crnogorskih institucija do zaključenja ovog broja nije bilo.

Srpskainfo