Pozorište Prijedor počelo je da priprema predstavu “Sile u vazduhu” koju prema tekstu Nebojše Romčevića režira Slobodan Perišić, izjavio je danas direktor ove pozorišne kuće Zoran Baroš.
“Danas je održana prva proba. Premijeru planiramo za 26. aprila i njome bi trebalo da zatvorimo 15. Međunarodni festival pozorišta `Zlatna vila` koji će u Prijedoru trajati sedam dana počevši od 20. aprila”, rekao je Baroš Srni.

U predstavi igraju glumci Pozorišta Prijedor Dean Batoz, Tatjana Binjaš Batoz, Mirela Predojević, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Srđan Knjeginjić i Željko Kasap, te polaznici Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica” koji djeluje pri ovom pozorištu Milovan Srdić, Vasilije Pačariz i Helena Milojica.

“Naša ideja je da i muzika i plakat za ovu predstavu budu vezani za rad Dalibora Popovića Mikše, odnosno da se njegovi akvareli koriste na plakatu, a njegova muzika da dominira u predstavi. O tome ćemo razgovarati sa njegovom porodicom”, najavio je Baroš.

Predstava “Sile u vazduhu” biće četvrta u sezoni 2019/2020, nakon što su premijerno igrani komadi “Nije čovjek ko ne umre” prema tekstu Velimira Velje Stojanovića i u režiji Marka Misirače, “Djeda Mrazova čarolija” prema tekstu Muhidina Šarića i u režiji Željka Kasapa, te “Šovinistička farsa” prema tekstu Radoslava Pavlovića i u režiji Željka Kasapa.

Slobodan Perišić je glumac i režiser iz Banjaluke. U Pozorištu Prijedor je 2014. godine režirao predstavu “Večera budala” prema tekstu Fransisa Vebera.

Agencije