Novosadska policija uhapsila je Nj. K. (33) iz Beograda i S. Đ. (26) iz opštine Bojnik, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njih dvojica se, kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, sumnjiče da su 12. februara na Grbavici postavili eksplozivnu napravu ispod automobila tridesetčetvorogodišnjeg S. M. iz Novog Sada.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Podsjećamo, eksplozivna naprava koja je bila podmetnuta pod „porše kajeno“ na uglu ulica Alekse Šantića i Puškinove, eksplodirala je u trenutku kada se u vozilu nalazio Slobodan Milutinović (34), poznatiji kao Snajper. On je tada samo pukom srećom samo lakše povređen, a dijelova vozila je bilo na nekoliko metara dalje od eksplozije.

Prema nezvaničnim saznanjima,, eklsplozivna naprava je bila postavljena u prednji dio vozila, a snažan prasak odjeknuo je kada je Milutinović pokrenuo „porše“, namjeravajući da izađe sa parkinga. Eksplozivna naprava je, po svemu sudeći bila loše postavljena, jer je kada je aktivirana daljinski, otpala i napravila krater na zemlji.

To je, inače, bio treći put da su automobili koje je koristio Milutinović, inače, odnedavno čelnik novosadskog FK Kabel, bili na meta napada. Najprije je novembra 2013. namjerno zapaljen džip „mercedes“, a pet godina kasnije, krajem oktobra 2018. u namerno izazvanom požaru izgorio je „volvo XC 90“.

Izvor: novosti.rs