Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za Ivonu Odicki i Milicu Stijepić Ivić, mlade Prijedorčanke koje su ostvarile zapažen uspjeh na izbornom takmičenju u BiH za Međunarodni festival “Slavjanski bazar”.
“Prijavila sam se bez ikakvih očekivanja. Pjevala sam pjesme `Ne voliš je, znam` i `Marsi`. Ponosna sam što sam osvojila prvu nagradu i što ću predstavljati BiH na takvoj manifestaciji kao što je `Slavjanski bazar`”, rekla je Ivona Odicki /18/ koja je na ovom izbornom takmičenju osvojila prvo mjesto.

NJena sugrađanka Milica Stijepić Ivić /25/, koja je završila solo pjevanje na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, osvojila je na istom takmičenju treće mjesto i pravo učešća na festivalu u glavnom gradu Letonije – Rigi.

“Dugo se bavim muzikom i do sada nisam imala priliku da učestvujem na ovakvom takmičenju, tačnije dugo sam čekala da se u BiH organizuje jedno ovakvo takmičenje. Isto kao i Ivona, došla sam na audiciju bez očekivanja, više iz neke znatiželje i da se za nas čuje. Predstavila sam se pjesmama `Zlatni dan` i `Rano je za tugu`. Zadovoljna sam nastupom i kompletnom organizacijom”, izjavila je Ivićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je nakon prijema da je grad ponosan na svoje talentovane sugrađane koje je i do sada podržavao, a tako će, kako tvrdi, biti i ubuduće.

“Smatram da je pred njima budućnost, a grad Prijedor će ih podržati. Mi smo ponosni na svaki uspjeh naših mladih ljudi, koji žive i rade na području grada”, istakao je Đaković.

Nikola Deretić, predsjednik Slovenskog kulturnog centra iz Banjaluke, rekao je da je “Slavjanski bazar” u bjeloruskom gradu Vitebsku jedan od najvećih svjetskih festivala umjetnosti.

Zato je, smatra on, velika čast učestvovati na takvoj manifestaciji.

“To je nešto što bi svi mi trebali da kopiramo, jer je to turistička atrakcija i festival umjetnosti. Taj grad je nešto malo veći od Banjaluke, grad koji 20 dana živi u znaku festivala. Riječ je o državnom projektu Rusije i Bjelorusije, a otvara ga predsjednik Bjelorusije. Sav grad se pretvori u trgovačka odredišta, prodaje se sve što krasi proizvodnju Bjelorusije. Početni kapital koji ulažu Rusija i Bjelorusija je 2.500.000 evra i to tako traje već 28 godina”, objasnio je Deretić.

Izborno takmičenje za pomenuti festival održano je u Banjaluci, a ubuduće bi, kako je rečeno na prijemu, moglo biti organizovano i u nekom drugom gradu u BiH.

Agencije

Foto: prijedorgrad