Izjavama da je Banjaluka srpski grad širi se vjerska i nacionalna mržnja te se dodatno poziva na majorizaciju, diskriminaciju i tihi mirnodopski progon svih onih koji se ne slažu s aktuelnom seperatističkom politikom Milorada Dodika, rekao je danas potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

– Banjaluka nikad nije, niti će biti srpski grad, a još manje na nju polaže pravo Aleksandar Vučić, koji je bio sudionik agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ona je bila i ostaje grad svih onih koji je vole, a ne onih koji je svojataju za sebe i šire mržnju prema drugima – kazao je Salkić.

Banjaluka i Bosna i Hercegovina preživili su, kaže, mnoge kroz istoriju koji su pokušavali dijeliti Bosnu i Hecegovinu, pa će preživjeti i ove najnovije nasrtaje Milorada Dodika.

– Posljedice koje ostavlja seperatistička i antimirnodopska politika Mlorada Dodika vidljive su pred stranim konzulatima u Banjaluci svakoga dana jer građani odlaze ne želeći da žive u društvu neizvjesnosti i svakodnevnog straha od mogućih sukoba koje produkuje aktuelna vlast u Srpskoj predvođena Miloradom Dodikom – dodao je Salkić.