Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su danas na posebnoj sjednici novu Komisiju za izbor i imenovanje.
Predsjednik komisije je Dalibor Grabež iz PDP-a, zamjenik Gorana Bosančić iz SNSD-a, a članovi Radenko Stijepić iz SDS-a, te samostalni odbornici Duško Miletić i Ranko Kolar.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović, koji je bio izvjestilac o ovoj tački dnevnog reda, rekao je da DNS, SDA, SDP BiH i DF nisu dostavili svoje prijedloge kandidata za ovu komisiju.

Odbornik SDS-a Slavko Švraka rekao je da ni Klub odbornika SDS-a nije dostavio svoj prijedlog i da Radenko Stijepić koji je u ime ove stranke izabran u Komisiju ne predstavlja SDS nego SNSD.

“Mi smo i ranije ukazivali na to. On krši odluke Predsjedništva SDS-a i ne poštuje Klub odbornika SDS-a tako da on ovdje nije predstavnik SDS-a”, rekao je Švraka koji sa još tri odbornika SDS-a djeluje jedinstveno, dok Stijepić ne glasa u skladu sa odlukama Kluba.

Odbornik SDS-a Radenko Stijepić rekao je da je u ovu komisiju imenovan na prijedlog Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da DNS neće učestvovati “u politikantstvu” u ovom kratkom vremenu koje je preostalo do raspisivanja lokalnih izbora.

Odbornici su prethodno razriješili Komisiju za izbor i imenovanje čiji sastav je važio do 13. februara prošle godine, kada je to tijelo razriješeno mimo propisa, što je kasnije ustanovio Okružni sud u Prijedoru.

Odbornici su usvojili i zaključak kojim se poništava zaključak u vezi sa javnim konkursom za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

Agencije