Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ponovo je danas demonstrirao da apsolutno ne razumije političke procese i političke termine, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ono što mi u SNSD-u možemo da kažemo poslije objavljivanja stenograma sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH kada je usvojen Program reformi jeste samo to da građani Republike Srpske konačno mogu da vide da Milorad Dodik nije pristao na Godišnji nacionalni program /ANP/, i da je Milorad Dodik dobio sve moguće garancije da Program reformi nije ANP”, istakao je Kovačević.

On je naglasio da Program reformi neće tako biti tretiran ni od NATO saveza, već isključivo kao dokument o saradnji sa ovim vojnim savezom, te je na taj način ANP konačno stavljen na stranu i da je otišao u istoriju.

“Kada je riječ o gospodinu Šaroviću, ja bih da poručim Bakiru Izetbegoviću da nije u redu da svi njegovi napadi na, kako oni vole da kažu Er-Es, idu preko njegovog izaslanika Mirka Šarovića. Bilo bi u redu i bilo bi dobro da Izetbegović bar ponekad smogne hrabrosti i sam se obrati Miloradu Dodiku i SNSD-u”, naglasio je Kovačević.

On je još jednom ponovio da je put BiH u NATO stavljen po strani, da put BiH u NATO više ne postoji, da BiH sarađuje sa NATO-m, na onaj način na koji je to definisao Program reformi.

“Što se tiče nas iz SNSD-a to je i više nego dovoljno kada je riječ o bilo kakvom odnosu sa Alijansom. Republika Srpska ostaje u potpunosti posvećena i opredijeljena da poštuje Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, i tu se ništa neće promjeniti”, poručio je Kovačević.

Kada je riječ o SDS-u i PDP-u, rekao je Kovačević, oni su prošle sedmice na najrigidniji i najeklantantniji mogući način pogazili zaključke Narodne skupštine Republike Srpske u parlamentu BiH, ali i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gdje su odbili da pruže podršku srpskom članu Predsjedništva BiH, pa samim tim i Republici Srpskoj.

“LJudi iz SDS-a i PDP-a su na putu bez povratka, a taj put se zove nikako drugačije nego izdaja”, zaključio je portparol SNSD-a.

Izvor: SRNA/ATV