Rojtersu se baš nakukao na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, što će reći na nas par stotina hiljada, i velikosrpski projekat

Piše: Goran Danilović

Gdje smo ono stali? E, da! Predsjednik naše države opet opanjkava vlastiti narod. Neumorno, bez mjere, kukavički, podvaljivački, neistinito, podcjenjujući svačiju pamet i precjenjujući svoju. Rojtersu se baš nakukao na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, što će reći na nas par stotina hiljada, i velikosrpski projekat. Predsjednik nigdje ne govori da su građani ove države vjernici ove Crkve. Biva, po njegovom prenemaganju, da SPC u Crnoj Gori brane Rusi, a ne Srbi i Crnogorci?

Da se podsjetimo: „Nemamo sumnje da su aktivirani svi mehanizmi realizacije projekta velikosrpske države i da je Crna Gora takođe meta“, rekao je Đukanović za britansku agenciju. Razložimo ovu laž na proste činioce! Doduše, moramo na proste jer u sličnim mlataranjima nema složenosti.
– „Nemamo sumnje…aktivirani su svi mehanizmi“? Koji to, predsjedniče? Koji to „mi“ nemamo sumnje? Mi neki imamo! Znamo da su te riječi gola laž i pokriće za vašu unezvijerenost i strah pred izazvanom političkom budalaštinom bez presedana. Svi mehanizmi? Vojska, tenkovi, avioni, trgovinski pritisak, virusi, bakterije? Ko je to udario na nas? Velikosrpska država? Kada, gdje i ko je gradi? Pa, Srbija nije nikada, u posljednjih stotinu godina, bila manja nego danas? Zar sada, a da mi „četnici“ ne znamo? Kada su zapadne zemlje, devedesetih godina, i to listom, optuživale srpsko rukovodstvo da stvara veliku Srbiju, Vi ste bili među zaista rijetkima koji su govorili da je to laž i bili uz rame Slobodanu Miloševiću! Danas kada je Srbiji uzeto i oteto sve što se moglo i htjelo Vi vidite stvaranje velikosrpske države? I to ne vidi niko bez Vi? Lažu li činjenice ili Vi provjeravate kondiciju, Predsjedniče?
Velikosrpska država? Koja, Predsjedniče?

Crna Gora je meta? Čija meta? Kidisala Srbija na osam susjednih država, od kojih je sedam u NATO-u, i preko živog Stoltenberga obnavlja Dušanovo carstvo? I opet, to vidite samo Vi? Šalite li se ili? Bog je šalu ostavio ljudima, a đavo im je odnio. Vi nikome ništa niste ostavili, a sve odnijeste.
„Srbija i Rusija koriste Srpsku pravoslavnu crkvu za podrivanje crnogorske prozapadne vlade, koja želi članstvo u Evropskoj uniji!“

Dakle, SPC podriva našu Vladu? Kako, Predsjedniče? Zar Vlada ne podriva SPC? Je li SPC, preko Rusije i Srbije, predložila Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim se otima imovina Vladi ili je Vlada predložila Zakon kojim se imovina otima Crkvi? Pravi li Crkva novu državu za sebe, ili Vi pravite „crkvu“ u skladu sa partijskim programom? Ovdje je neko lud ili je lažov – izvinjavam se ludacima!
Predsjedniče!

Koristite uličarski arsenal manguparija – logiku po kojoj se razbojnik zaleti na drumu da ponizi i opljačka mirnog prolaznika, pa kad ovaj krene da se brani, braneći život i dostojanstvo, razbojnik postaje kukavica i kreće da zapomaže; držite lopova? Ko, predsjedniče, najčešće zaurla: držite lopova? Kukavica ili lažov?
Ako SPC podriva „prozapadnu vladu“ možemo li dobiti odgovor; u vezi sa čim je to podrivanje?
Smeta li SPC zatvaranju poglavlja?
Smeta li Episkopski savjet borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije?
Smeta li nas par stotina hiljada Vladi da već sjutra zatraži punopravno članstvo u EU?
Mitropolija ruši naš evropski put posebno u dijelu ekologije?
Mitropolit gradi auto-put, zagađuje i razgrađuje Taru?
Mitropolit je nagurao javni dug na 80% BDP-a? Mitropolit je blagoslovio gospođi Medenici treći mandat na čelu Vrhovnog suda?
Mitropolija je kriva za vd stanje u Tužilaštvu?
Predsjedniče! Mladim ljudima se prašta i kad slažu – zbog mladosti, ali ljudima u ozbiljnim godinama ne praštaju se ni laži ni neukusne šale! Očigledno je da Vi imate ambiciju da ostanete vječno mladi!
Kazete da „svakodnevno prisustvujemo dezinformacijama da je na ulicama od jedne do dvije trećine naroda, što je apsolutno preduvavanje“. Eto, makar nešto da je preduvano, a da nije prenaduvano! I, pretpostavljam da preduvavaju ruski i srpski mediji? Pretpostavljam da Vi objektivno sagledava prilike i u svemu vidite šačicu provokatora? Umnožavamo se na litijama tako što se hologramski reprodukujumo tokom šetnje – sužavamo bulevare i presujemo ulice kako bi izgledo da nas ima više? Mi ustvari i ne protestujumo, nas i nema, mi ne postojimo – sve su to izmislili Rusi! Postojite samo Vi, Vaš evropski Zakon, Vaši mediji koji se finansiraju od nama ukradenog novca, a informišu – alal im ga kačamak, Vaš kačamak!
Nije bilo „preduvavanja“ kada ste dolazili na vlast? Te 1989. ispred Skupštine je, rekli ste nam, bilo 120.000 građana? E, ako je tada brojano kao na zlatan krst ja Vas obavještavam da je onda juče Podgoricom šetalo, makar, 240.000 ljudi! Ne vjerujete?

Sljedeći put se „propnite“ na balkon, ogrnite se u jednu od zastava pod kojom i za koju ste umalo poginuli jedno stotinak puta – niko Vas neće prepoznati, pa brojite? Biće nam drago da Vas vidimo, a i pomoći ćemo u brojanju.
Gdje smo ono stali? Da! Rusi, kažete? A, da im još jednom prodate Kombinat aluminijuma, šta mislite? Da se lijepo izmirimo i onda zajedno krenemo u hibridni rat protiv ostatka svijeta? Nas i Rusa trista miliona – i to dolara? Da zamolimo premijera Markovića, koji se u Sofiji molio Bogu i ruskom Aleksandru Nevskom, da nas poveže? Ako je u Bugarskoj pronašao pravoslavnog opata u Rusiji će nas povezati sa cijelim redom Benediktinaca, pa da započnemo doba sloge i ekumenizma? Deripaska se nameće kao logičan izbor za duhovnog vođu sa sjedištem u Grandu! Vi prislužujte dok Vam ne stigne Tomos iz Instambula? Ako ne da patrijarah Vartolomej daće Tajip Redžep Erdogan – Carigrad je Carigrad!

Izvor: IN4S