Na području Policijske uprave Prijedor zbog vožnje pod uticajem alkohola isključeno je 56 vozača iz saobraćaja.

Iz PU Prijedor saopšteno je da je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju provedena od 28. februara do 1. marta ove godine.

– Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 56 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg prema deset vozača primjenjena je mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova – navodi se u saopštenju prijedorske policije.

Ovom prilikom zbog kretanja pod dejstvom alkohola koncentracije preko 1,5 g/kg sankcionisan je jedan pješak koji je takođe zadržan lišenjem slobode.

– Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola izrečena je 31 zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 40 mjeseci – navode iz prijedorske policije.

Na području ove Uprave, tokom mjeseca januara i februara tekuće godine, evidentirane su četiri sabraćajne nesreće u kojima su smrtno stradale četiri osobe i to tri na području grada Prijedora i jedno na području opštine Novi Grad.

Iz PU Prijedor su ujedno apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Srpskainfo