Pred fudbalerima Rudar Prijedora su veliki izazovi u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske i zahtjevna trka sa Krupom za prvo mjesto, titulu i povratak u Premijer ligu BiH. Proljećni deo prvenstva “rudari” sa Sane započinju upravo gostovanjem, u derbiju, kod jesenjeg prvaka iza kojeg zaostaju osam bodova, tako da subotnji meč u kanjonu Vrbasa ima veliku važnost za izabranike trenera Igora Jankovića.

U generalnoj probi zeleno-crni su igrali nerešeno i bez golova protiv prvoligaša Modriča Alfe, a trener Janković je u ovoj utakmici izveo sastav: Topolović, Pavlović, Milović, Zekanović, Pekija, Matović, Gavranović, Savanović, Kalesić, Jaćimović i Dojčinović.

-Odigrali smo u polju dosta kvalitetnu utakmicu, dominirali tokom čitavog susreta, imali sedam-osam, baš izuzetnih, prilika. Međutim, nedostajala nam je realizacija, možda i zbog prevelike želje. Približava se prvenstvo, naravno da pritisak raste, ali isto tako u polju smo izgledali dosta dobro, kompaktno i stvarali smo zrele prilike. Nažalost nismo bili efikasni, lopta jednostavno nije htjela u gol – istakao je Igor Janković, strateg Rudar Prijedora.

Stručni štab prijedorskog prvoligaša u duelu sa Modričanima nije mogao da računa na nekoliko igrača, o čemu trener Igor Janković kaže:

-Nastupali smo bez tri-četiri igrača koja se vrlo lako mogu naći u protokolu prvih 11 na utakmici protiv Krupe na otvaranju prolećne sezone, a to su: Novica Petrović, Marinko Rastoka, Milan Šikanjić i Dominik Posarić koji imaju određenih zdravstvenih problema, tegoba i viroze. Hteli smo da ih odmorimo i sačuvamo za prvenstvo, jer su mnogo bitniji za zvanične utakmice. Nedostajalo nam je mirnoće u završnici napada. Diktirali smo tempo, bili dosta kvalitetniji od Modriče, ali sada to nije važno. Moramo da se okrenemo prvenstvu, ova ekipa izgleda puno bolje nego pre šest mjeseci i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti i kvalitetniji i bolji i ići ka postavljenim ciljevima i ostvarenju ambicija.

Sportski žurnal