Gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Gradske organizacije SDS-a Mićo Mićić poručio je da nikad neće napustiti ovu stranku. Onima koji ga kritikuju, odgovara da sporazumom sa SNSD-om nije naštetio svojoj partiji, te da rasterećeno dočekuje sutrašnju sjednicu Predsjedništva SDS-a.

Mićić tvrdi da je sa SNSD-om potpisao sporazum od kojeg će korist imati svi građani Semberije. Kaže da je očekivao da se javnost usredsredi na auto-put, gasovod i slične projekte iz ugovora, a ne na međustranačke odnose i kadrovske spekulacije.

– Neću nikada napustiti SDS i neću nikada preći u SNSD. Naš predmet ugovora nije uopšte bila politika, bila je ekonomija i dalje radim na tome – naglasio je Mićić.

Da Mićić potpis na ugovor sa SNSD-om nije stavio isključivo kao gradonačelnik Bijeljine, naglašeno je u nedavnim zaključcima Izvršnog komiteta SNSD-a. U zaključcima je precizirano da prihvataju saradnju sa političkom organizacijom na čijem je čelu Mićić.

– Ovo je koalicioni sporazum sa Mićom Mićićem, koji je već potpisan sa njihove strane, mi smo to usvojili.Mislimo da će to pomoći da se eliminišu različiti pristupi i animoziteti koji su bili ispoljavani. Ovde je SNSD pokzazao da je spreman da u Republici Srpskoj sarađuje sa svim političkim faktorima koji tu saradnju žele – naglasio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Od prvih nagovještaja saradnje bijeljinskog SDS-a i SNSD-a, predsjednik SDS-a Mirko Šarović ponavlja da su ove stranke toliko različite i suprotstavljene i da nikakvog partnerstva na lokalnim izborima ne može biti.

– SDS-ov kandidat ne može biti i njihov i naš. Mora da bude samo SDS-ov i to je potpuno jasno – rekao je Šarović.

Mićić je uvjeren da na sjednici Predsjedništva SDS-a neće biti kažnjen. Kaže da je spokojan pred sjednicu čija je jedina tačka dnevnog reda analiza njegovog sporazuma sa SNSD-om, ugovorenog bez Šarovićevog znanja.

– Јa ću biti sutra na Predsjedništvu stranke. Naravno da se čujem sa predsjednikom svoje stranke gospodinom Šarovićem. Tu je malo više buke, galame, malo je to naduvano – poručio je Mićić.

Pred Mićićem je težak zadatak da članove stranačkog Predsjedništva pridobije da odobre saradnju sa SNSD-om u Gradu Bijeljina, pogotovo nakon Šarovićeve tvrdnje da Milorad Dodik i njegova partija nastoje da unište SDS.

RTRS