Predsjedništvo SDS na današnjoj sjednici nije riješilo problem “neposlušnog” Miće Mićića, već je samo kupilo vrijeme u kome će se pokušati doći do dogovora, nakon što je Mićić sklopio koalicioni sporazum sa SNSD bez odobrenja vrha SDS, saznaje Srpskainfo.

Mada je predsjednik SDS Mirko Šarović večeras izjavio da Mićić ostaje kandidat SDS za gradonačelnika Bijeljine, a da za stranku sporazum sa Miloradom Dodikom ne postoji, naši izvori tvrde da stanje ni izbliza nije raščišćeno.

– Šarović je na Predsjedništvu rekao Mićiću da će mu potpisati kandidaturu za gradonačelnika samo ako odstupi od sporazuma sa SNSD jer ga je sklopio uprkos stavovima organa stranke da se prekidaju svi pregovori o koalicijama. Mićić je odgovorio da neće odstupiti ni za milimetar. Ostalo je da se još razgovara – tvrdi izvor Srpskainfo.

Kako tvrde naši sagovornici, Mićić planira da u svakom slučaju opet bude kandidat, ako ne u ime SDS, onda ispred neke druge opcije i da već ima najmanje tri mogućnosti da bira.

U svemu što radi ima podršku Gradskog odbora i Izvršnog odbora SDS Bijeljina.

– Atmosfera na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS bila je poprilično mirna. Jedino je potpredsjednica SDS Maja Dragojević Stojić tražila da se s Mićom postupi po kratkom postupku, aludirajući na sankcije, ali nije dobila podršku nikoga od kolega. Neki su joj poručili da je juče došla u SDS i da nema pravo da traži isključenje ljudi koji su stvarali SDS  – tvrdi naš izvor.

Mićić nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Srpskainfo