ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 4. МАРТА /СРНА/ - Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић донирао је данас Болници "Србија" у Источном Сарајеву медицински апарат вриједности 58.500 КМ, за дијагностиковање периферних артеријских болести.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić donirao je danas Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu medicinski aparat vrijednosti 58.500 KM, za dijagnostikovanje perifernih arterijskih bolesti.

Nebojša Šešlija, vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija”, zahvalio je Nešiću za ovu vrijednu donaciju, kojom je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaokružena dijagnostika u ovoj oblasti.

– Dobra dijagnostika doprinosi i kvalitetnom rješavanju svih problema u zdravstvu. Ova donacija nije pomoć samo ovoj zdravstvenoj ustanovi, nego svim stanovnicima ove regije – rekao je Šešlija.

On je istakao da u narednom periodu očekuje da, u saradnji s Vladom Srpske i preduzećem “Putevi Republike Srpske”, a na Nešićevu inicijativu, počne rješavanje problema nedostatka parkinga i da u toku ove godine bude asfaltirano 200 novih parking mjesta.

Nešić je rekao da je na zahtjev Šešlije, a u dogovoru s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, dogovorena donacija aparata za dijagnostiku arterijskih bolesti.

Foto: Srna

On je istakao da će “Putevi Republike Srpske”, koji su u stoodstotnom vlasništvu Vlade Srpske, uz saglasnost premijera Viškovića, do kraja maja uraditi parking prostor za Bolnicu “Srbija”.

– Na ovaj način pokazujemo da, kako Vlada Republike Srpske, tako i preduzeća koja su u njenom vlasništvu, društveno djeluju i gledaju kako da pomognu svim institucijama koje rade u interesu građana Srpske – naglasio je Nešić.

On je apelovao da svi rukovodioci javnih ustanova, koji mogu, na ovaj način pomognu zdravstvo.

Načelnik Internog odjeljenja u Bolnici “Srbija” Bojan Pejović rekao je da je ovaj aparat veoma značajan i da su sada druga medicinska ustanova, uz Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC) u Banjaluci, koja ima ovaj aparat za najbolju moguću dijagnostiku periferne arterijske bolesti.

– Sa ovim aparatom zaokružujemo dijagnostiku, a tretman traje minut i mnogo je komforniji – naveo je Pejović i dodao da će sada ovaj vid dijagnostike biti dostupan i stanovništvu susjednih regija.

On je podsjetio da u Bolnicu “Srbija” dolazi i vaskularni hirurg profesor Milanko Maksić iz UKC RS.

SRNA/Srpskainfo