Krizni štab Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj je tražio od predstavnika Vlade KS da informiše javnost putem Facebook stranice kantonalne vlade o novostima vezanim za koronavirus. Službenici Vlade KS odgovorili su da tako nešto nije moguće, jer je stranica u vlasništvu Ambasade Velike Britanije.

Na sjednici Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja je održana danas, doc. dr. Rusmir Baljić tražio je u ime Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) od predstavnika stručnih službi Vlade Kantona Sarajevo da sve informacije u vezi s koronavirusom objavljuju na zvaničnoj Facebook stranici Vlade KS s obzirom na to da ovu stranicu prati veliki broj građana Sarajeva.

Kako saznajemo, tišina u sali je nastala nakon što je Lamija Bojadžić iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo rekla kako to nije moguće izvršiti, jer nemaju pristup Facebook stranici te da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u BiH.

Na iznenađenje svih prisutnih pojašnjeno je kako strana ambasada uređuje stranicu, na šta je reagovao doc. dr. Rusmir Baljić.

“Nedopustivo je da vlada jednog kantona u sastavu suverene države ima zvaničnu Facebook stranicu, a da je uređuje strana ambasada”, kazao je Baljić

Izvor: klix.ba