Prijedorski Dom zdravlja dobio je danas, u okviru projekta “Brza intervencija – manje posljedica”, opremu koju Služba hitne pomoći koristi pri intervencijama, prije svega za zbrinjavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.
Riječ je o setu udlaga, reanimacijskim kompletima, puls-oksimetru, grijaču infuzije, imobilizatoru kičme i glave, spinalnoj dasci za djecu i odrasle i torbi “toplo-hladno”.

Milena Gnjatović Simatović iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” rekla je da projekat realizuju ova agencija i grad Prijedor, a sredstva je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

“Jedna od aktivnosti je nabavka opreme za Hitnu službu i očekujemo dalje aktivnosti, odnosno edukaciju u pružanju prve pomoći. Vrijednost opreme je oko 10.000 KM, a ukupna vrijednost projekta 15.000 KM”, rekla je Simatovićeva novinarima u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Milica Marjanović zahvalila je Agenciji “Preda-PD” i gradu Prijedoru, te navela da će nova oprema unaprijediti rad Hitne službe.

Šef Odsjeka za saobraćaj grada Prijedora Aleksandar Jeftić rekao je da je ovo jedan od dva projekta koje je grad kandidovao na javni poziv Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

“Oba su prošla. Vrijednost i drugog projekta je takođe 15.000 KM, a riječ je o semaforu u blizini osnovne škole u naselju Petrovo”, naveo je Jeftić.

Donirana oprema povećaće mogućnost za pružanje adekvatne pomoći nastradalima u saobraćajnim nezgodama, naročito ako je poznat izraz “zlatni sat” koji podrazumijeva da u prvom času nakon nezgode može biti spaseno više od 50 odsto lica koja imaju šansu da budu spasena.

Agencije