U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini predjela, dok je na planinama moguć i snijeg.

Ujutru i prije podne biće slabe kiše u većini predjela, umjerene na jugu i dijelom na sjeveru, dok će na planinama padati susnježica i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće prolazno suvo na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima sa mjestimičnim padavinama, dok se na jugu očekuju obilnije padavine.

Poslije podne i prema večeri nova zona kišnih oblaka sa zapada i jugozapada usloviće padavine u tim predjelima do centralnog pojasa, a do jutra i u cijeloj zemlji, kada će na planinam biti susnježice i snijega, a na jugu grmljavine i pljuskova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umjeren vjetar, južnog i jugozapadnog smjera, dok se u jutarnjim časovima i tokom prijepodneva očekuju jaki udari juga.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od nula do šest, na jugu od četiri do devet, a najviša dnevna od devet do 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Čemerno, Kalinovik, Han Pijesak, Gacko, Sokolac, Mrakovica i Ivan sedlo sedam, Nevesinje osam, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Šipovo, Drinić, Bugojno, Jajce i Livno 10, Bijeljina, Zvornik, Sarajevo i Tuzla 11, Doboj, Foča, Bileća, Višegrad, Rudo, Gradačac i Sanski Most 12, Novi Grad, Ribnik, Prijedor, Srbac, Bihać, Drvar, Neum, Široki Brijeg i Zenica 13, Trebinje, Banjaluka, Grude i Stolac 15, te Mostar 16 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo