Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je danas Srni da član SDS-a Mladen Bosić nema ni kredibilitet, niti bilo kakvih zasluga iza sebe da bi mogao komentarisati nekoga ko je dobio više od 300.000 glasova građana Republike Srpske.

– Iznenađujuće je ko se sve usudi da komentariše rad, kako Milorada Dodika, tako i samog SNSD-a. Za nas koji smo kraće na političkoj sceni pravo je pitanje – ko je Mladen Bosić. Nemojte misliti da ne znam ko je on, ali nije neko ko ima kredibilitet – naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da su sve optužbe Bosića, počev od migrantske krize, apsurdne.

– Svi znamo da su migranti počeli dolaziti na područje BiH onog trenutka kada je SDS bio vlast na nivou BiH i kada je njihov kadar Dragan Mektić govorio da je “sve u redu” i da “nema razloga za strah” – dodala je Vulićeva.

Kada je riječ o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za izbjeglice i ljudska prava u Savjetu ministara, a o čemu je Bosić danas govorio novinarima u Brčkom, Vulićeva je rekla da se to nije desilo zbog recidiva ljubavi SDS-a i SDA i da još postoji nezvanična koalicija SDA-SDS-PDP i da je to svima jasno.

– Nije tačno da Dodik i SNSD ne zastupaju interese Srba. Mi ne zastupamo interese pojedinaca, jer nam je na prvom mjestu uvijek bila Republika Srpska i interesi naših građana, prvenstveno zbog onih koji su dali živote za Srpsku. Dodik vodi odgovornu politiku jer vodi brigu o svojim ljudima, Republici Srpskoj i njenim granicama – poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da joj nije prihvatljivo da komentariše izjave nekoga poput Mladena Bosića ko nije ni do malog prsta SNSD-u, a kamoli lideru kakav je Dodik.

– Neko poput Bosića da se nađe da komentariše kako je Dodik kriv zato što je virus korona došao u Srpsku je nevjerovatno. Zar je Dodik toliko moćan da je kriv i zato što je ovaj virus došao u Srpsku ili da osmisli virus koji je zavladao cijelim svijetom. Lideri opozicije su nezreli i pokazuju koliko nisu dorasli interesu Republike Srpske i njenoj budućnosti i u tom pogledu nisu dorasli Dodiku koji nema konkurenciju, ni premca i sigurna sam da ćemo vladati još dugi niz godina, kao i da će Dodik imati podršku građana kao i do sada ako ne i veću – kaže Vulićeva.

Ona je rekla da je ljudima poput Bosića bolje da se ni ne javljaju.

– Bosić je došao u Dom naroda parlamenta BiH samo zato što je bio predsjednik stranke i tako sebi osigurao mjesto. On nema hrabrosti da se pojavi na izbornoj listi, jer zna da ni bi dobio povjerenje građana, niti da prizna da u njegovoj kući stvari ne funkcionšu, s obzriom da cijela javnost zna šta se desilo sa SDS-om u Brčkom. Neću koristiti onu narodnu, ali naši građani najbolje znaju ko najčešće priča o poštenju – navela je Vulićeva.

Ona je naglasila da za razliku od Bosića, svi koraci koje sprovodi Dodik i SNSD jesu u interesu Srpske i njenih građani.

– Sve što se blokira od SDA isključivo je posljedica ljubavi te stranke i SDS-a. SDA ne može imenovati podobne Srbe kao što je bilo u periodu kada je SDS bio vlast. Dodik ne može biti ucijenjen, niti drhtati pred stranim diplomatama i ambasadorima, dok se Bosić boji svoje sjenke – rekla je Vulićeva.

Ona kaže da SDS-u i SDA ne odgovara stav i odlučnost Dodika i SNSD-a, ali to nije ni važno, jer je važno da građani vjeruju i Dodiku i SNSD-u.

Kada je riječ o Mići Mićiću i Gradskom odboru SDS-a Bijeljina, Vulićeva je izrazila uvjerenje da će Bijeljina doživjeti procvat njegovim dolaskom u SNSD.

– Poznata nam je informacija da vrh SDS-a ima pritiske iz susjednih zemalja da ne istjera Mićića iz stranke, a da toga nije sigurno bi drugačije uradili – zaključila je Vulićeva.

Izvor: SRNA/RTRS