Juniori Rudar Prijedora porazom (0:2) u Mostaru od vršnjaka Zrinjskog eliminisani su iz Omladinskog Kupa BiH u četvrtfinalu. Trener Srđan Marjanović je u grad na Naretvi “s brda s dola” sastavio, bolje rečeno “zakrpio” tim, nije imao ni 18 imena u protokolu, poveo je trećeg golmana i nekoliko igrača iz kadetskog sastava kako bi se meč odigrao.

Međutim, Prijedorčani su na stadionu “Pod Bijelim brijegom” doživeli klasičnu otimačinu od aktuelnog šampiona kojem su sudije morale da pomognu da eliminiše desetkovanog protivnika. U 44. minutu Filip Mikić je postigao sjajan gol posle asistencije iz prekida, a sudije su ga poništile zbog ofsajda koji su videle samo oni. Da su “rudari” tada poveli 1:0 sve bi bilo drugačije… Malobrojni gledaoci su se smejali, a klupa domaćina se posle meča izvinjavala gostima.

-Nema potrebe da bilo šta da komentarišem, teško je govoriti o tome. Otišli smo u Mostar prežalili sami sebe, skuckali tim jedva, da odigramo utakmicu i onda doživimo neke stvari koje bole. Šta da radimo? Igrali smo bez sedam standardnih igrača, nismo dobili nikoga iz seniorskog pogona, a Zrinjski je nastupio u najjačem, sa svim prvotimcima koji su povučeni za ovaj susret. I onda je razvoj situacije takav na terenu – istakao je Srđan Marjanović, strateg juniora Rudar Prijedora.

U drugom poluvremenu “rudari” su primili dva gola, prvi u 65. minutu iz slobodnog udarca, a od 78. minuta su bili brojčano slabiji na terenu jer je isključen Marko Mršić.

-Prvi gol je pravo malo remek delo Ivana Bašića iz slobodnog udarca prebacio je živi zid, nakon toga smo probali da izvršimo pritisak i u prevelikoj želji Mršić je zaradio drugi žuti karton, ostali smo sa igračem manje i onda primili drugi gol u 82. minutu. Žao mi je što smo na ovakav način eliminisani, bez obzira što smo zaista bili i te kako oslabljeni i desetkovani – završio je Srđan Marjanović.

 Šabić odlično radi 

Marjanović je i pomoćni trener u stručnom štabu kadetske reprezentacije BiH kod selektora Nermina Šabića.

-Imali smo nekoliko akcija, upoznali smo se, dobio sam i poverenje da vodim treninge, što je za mene jako bitno. Upoznali smo se, svi članovi stručnog štaba “legli” su jednima drugima, sada nas čeka ozbiljan posao sklapanja reprezentacije za naredne kvalifikacione cikluse – rekao je Srđan Marjanović.

Sportski žurnal